משפחת יעקב משוהם

בחודש יולי 2020 בעיצומה של מגפה המשתוללת בעולם, הגענו לפגישת יעוץ בבית משפחת יעקב משוהם.
דורית ודוידי הנפלאים פתחו לנו את ביתם ומיד כיבדו אותנו בדברים טובים: קפה, עוגות, פירות, וקרקרים ממכרים שדורית מכינה בעצמה.
כבר בכניסה לבית הרגשנו שיש עניין עיצובי לא ממומש במבואת הכניסה: שלוש נישות עם פתחי "הצצה" לסלון, רק שבמקום סלון רואים את החלק הפחות מחמיא של מסך הטלוויזיה. את המצב הזה הצלחנו לפתור שטיפלנו בו זמנית בשני צידי הקיר: במבואה וקיר הטלוויזיה.
נישות המבואה נצבעו מכל כיוון בגוון מנטה-אפרפר, הפתחים ביניהן נחסמו ונצבעו גם הם באותו הגוון והפכו את הקיר ליחידה אחת ונקבעו מדפים בגבהים וברווחים שונים עליהם הנחנו פרטי נוי. את צידו השני של אותו קיר חיפינו בפסי עץ פורניר אלון שקובעו על לוח MDF צבוע באפור גרפיט ובמרכזו נתלתה הטלוויזיה. קיר הלייסטים עוטף מזנון עשוי פורניר אלון.
בשל תנאי המגרש נבנה הבית עם קיר אלכסוני אחד ארוך שרץ לאורך כל החלל המרכזי, חיפשנו דרך לטשטש את האורך ופתרנו את המצב ע"י מחיצה אוורירית ופונקציונלית בין אזור הקמין לפינת האוכל. המחיצה יושבת על ארונית המשמשת אחסון לשני האזורים וטלוויזיה המקובעת לציר מסתובב משמשת את בני הבית בזמן שיושבים סביב שולחן פינת האוכל וכשמתקבצים יחד סביב הקמין בימים קרים.

המטבח הולבש מחדש: החזיתות המיושנות הוחלפו בחזיתות פורמייקה של אגר עם ידית אינטגרלית תואמת לגוון הפורמייקה, הוספנו יחידות מעל הכיריים ויצרנו מראה מודרני וחדיש למטבח המיושן, גם המקרר האדום התאים את עצמו למטבח החדש ועליו הודבקו חזיתות פורמייקה בגוון גרפיט של אגר.
במרכז המטבח הצבנו שולחן עגול ומעכשיו המשפחה יושבת סביבו לארוחות משפחתיות יום יומיות.
התאורה שהייתה חסרה כל כך בבית טופלה בקפידה ונבחרו גופים פונקציונליים לכל אזור בגוון ובצורה הנכונה.

ווילונות חשמליים עם קפלים הוזמנו בתפירה מיוחדת והעניקו מראה רך ונעים לבית.
היה לנו חשוב לשמור על האווירה החמה שמשדרת המשפחה, לכן פלטת הצבעים שנבחרה לחלל התבססה על גוונים חמים וטבעיים.